12.03.2019

Новий варіант комунальної вантажівки з кабіною Renault Kerax

КрАЗ-5401

Новий варіант комунальної вантажівки з кабіною Renault Kerax виготовив Кременчуцький автомобільний завод. Цього разу це портальний сміттєвоз з скіп-ліфтовим механізмом. Комплектація - повний інтернаціонал.

КрАЗ-5401

Автомобіль базується на кременчуцькому шасі, в даному випадку, під кабіною Renault встановлений газовий 280-сильний мотор Mercedes-Benz M906LAG екологічного класу Euro-5.

КрАЗ-5401

Це вже не перший комунальний КрАЗ з таким поєднанням агрегатів і кабіни.

У серпні 2013 року був вперше показано шасі КрАЗ Н12.2R з CNG-оснащенням. Це і був перший КрАЗ заводського виконання, пристосований для роботи на газовому паливі.

Фірмові польські балони Milmet використовувалися на ньому. Клапани були куплені в Італії, у фірми Emer. Постачальником фітингів і арматури стала компанія Swagelok, головний офіс якої знаходиться в США.

КрАЗ-5401

Не був відомий точний обсяг балонів, але візуально видно, що для комунальної техніки, яка не виїжджає за межі міста, наявного запасу газу цілком достатньо.

КрАЗ-5401

Незабаром, в тому ж серпні 2013 року на КрАЗ Н12.2R встановили вакуумну підмітально-прибиральну надбудову турецької фірми Katmerciler. Обсяг мусороприймального бункера становив 6 м3, бака для води - 1500 л.

Так в одній машині зібрався значний інтернаціонал постачальників. Компанію Україні склали Франція, Німеччина, Польща, Італія, США і Туреччина. Вакуумної підмітальної машини присвоїли окремий індекс - КрАЗ-5401К2.

КрАЗ-5401

Перший і, судячи з усього, єдиний зразок "пилососа" був переданий в кременчуцьке КТП-1628, де він і проходив випробування.

КрАЗ-5401

Надалі про CNG-КрАЗах нічого не повідомлялося, але, як з'ясовується тепер, саму ідею, як мінімум, не закинули.

КрАЗ-5401

Після першого варіанту через 3,5 року комунальний вектор кременчуцької CNG-тематики отримав продовження.

"Сміттєвозне устаткування з портальним навантажувачем" - виріб кременчуцької виробничої компанії "Віва".

КрАЗ-5401

Обсяг бункера - 10 м3.

КрАЗ-5401

Працювати скіп-ліфт буде на території Кременчуцького автозаводу. Так що перед нами зразок не тільки комунального, але і внутрішньозаводського транспорту.

Назад к другим новостям