06.04.2020

Пожежні аварійно-рятувальні служби використовують техніку КрАЗ

Унікальна і єдина в країнах СНД пожежна автоцистерна АЦ-13-70 на базі шасі автомобіля КрАЗ-6511Н4 (6×4) знаходиться у нас" на озброєнні "з 2011 року, - говорить Сергій Скоріченко, начальник об'єктової аварійно-рятувальної служби ПрАТ" Полтавський ГЗК "».

Раздел 19

- Якби нам, в аварійно-рятувальну службу Ferrexpo, в бойовий розрахунок ще один такий же потужний вітчизняний «вогнеборець»! Ми були б упевнені, що не залишимо «вогняному півню» жодного шансу.

Раздел 19

Використовують пожежну автоцистерну на гасінні пожеж різної складності. Коли час йде на секунди, хвилини, тоді і цінуєш оперативність цієї техніки, великий обсяг цистерни, яка може бути і дозаправників, «донором» для інших пожежних машин, потужні насоси. Найзначніші її досягнення за останній час - ефективне участь в рятувальних операціях, коли спалах стався поблизу залізничної гілки, де розташовані високовольтні мережі, які постачають електроенергію на об'єкти Ferrexpo, а також під час гасіння торфовищ поблизу Кременчука. Неймовірні кадри гасіння цих пожеж за участю нашого КрАЗ-6511Н4 транслювалися на загальнонаціональних телеканалах України.

Раздел 19

Раздел 19

«КрАЗ» стоїть на сторожі пожежної безпеки не тільки в Горішньому Плавнях, Кременчуці, але і в значній частині Кременчуцького району, адже ми з підрозділами ГСЧС систематично узгоджуємо плани взаємодії.

Раздел 19

Раздел 19

Також села, які об'єдналися з нашим містом в територіальну громаду, не мають пожежно-рятувальних підрозділів. Доводиться при необхідності і там допомагати. Тому обсяг завдань значний, і техніка від «КрАЗа», незважаючи на свій майже десятирічний вік, успішно справляється з усіма викликами «.

Раздел 19

Перевага КрАЗів є висока прохідність шасі, його стійкість, наявність в конструкції кабіни і цистерни ребер жорсткості, які підвищують міцність і надійність, і дозволяють уникати заметів на поворотах. Розповідають рятувальники: «Проривалися і лісовими дорогами, і степами, болотистою місцевістю - не було ніяких проблем. Безвідмовність КРАЗа - ось це нас влаштовує! Свої функції потужного рятувальника він виконує ».

Раздел 19

Чи задоволені члени бойового розрахунку і значними обсягами цистерни модульної комбінованої - 11000 л, при тому, що наявна в автопарку техніка інших марок може «похвалитися» тільки - 2, 5 тис. Л необхідної для гасіння пожеж рідини, і піноутворювача - 2000 л, який використовується в умовах відсутності протипожежного водопостачання.

Раздел 19

Зручною і з підвищеним фактором безпеки називають дворядну кабіну, де розташовані комфортні крісла, обладнані ременями безпеки, автономними дихальними апаратами - Dragger, а її висота дозволяє швидко розміститися екіпажу в екіпіровці.

Раздел 19

Раздел 19

Призначення АЦ-13-70 на шасі автомобіля КрАЗ-6511Н4 (6×4) для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, пожежно-технічного та аварійно-рятувального обладнання та засобів пожежогасіння, гасіння пожеж водою з цистерни, відкритого водойми, а також повітряно-механічною піною і вогнегасним порошком.

Раздел 19

«КрАЗ» готовий оснастити підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, в тому числі пожежно-рятувальні частини підприємств, ефективної вітчизняною технікою і забезпечити її своєчасне технічне обслуговування. «АвтоКрАЗ» має в арсеналі широкий модельний ряд пожежних і спеціальних автомобілів з оригінальними технічними рішеннями, сучасним оснащенням, високим надійністю і якістю.

Назад к другим новостям