19.12.2017

Всюдихідна шасі КрАЗ-5401НЕ - під вимоги ДСНС

КрАЗ-5401НЕ (4х4)

«АвтоКрАЗ» виготовив шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9,5 т. згідно технічних вимог ДСНС, прописаних в умовах крупного тендера.

Це шасі призначене під монтаж різних спецвиробів, у даному випадку - спецобладнання для гасіння пожеж АЦ-4-60. На недавніх спеціально-тактичних навчаннях рятівників, які проводилися на автозаводі відбувся дебют шасі. Оригінальність цього шасі в тому, що, з урахуванням вимог замовника, вперше в ПрАТ «АвтоКрАЗ» на двовісному повнопривідному всюдиході застосована дворядна чотиридверна шестимісна кабіна МАЗ. Варто знати, що в лінійці традиційних кабін MAN і Renault, якими Кременчуцький автозавод комплектує свої безкапотні автомобілі, не представлені зразки з параметрами, зазначеними в даному тендері. При цьому в технічних вимогах замовника чітко прописані параметри кабіни МАЗ-530905 (Білорусь), тому кременчуцькі конструктори провели адаптацію цієї кабіни до шасі автомобіля КрАЗ-5401НЕ. Широкопрофільна шина з централізованою системою підкачки, яка встановлена на цьому шасі, дозволяє експлуатувати спецвиріб не тільки на дорогах із різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 л, які забезпечують пробіг автомобіля на відстань до 600 км, дозволяє здійснювати оперативну доставку екіпажу і обладнання до місця проведення рятувальних, аварійний або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт.

Автомобіль може розвивати швидкість понад 90 км/год, до речі, він досить маневрений, завдяки безкапотному компонуванню, і також може легко використовуватися в умовах міського циклу.

В кінці минулого року вперше було створено повнопривідне шасі КрАЗ-5401НЕ (4х4), а перший зразок - оснащений дворядною кабіною MAN. Із огляду на високу уніфікацію шасі КрАЗ цієї моделі, на них легко монтуються більше 30 спеціальних надбудов масою до 10 т., а також вузли і агрегати різних виробників, які вкаже клієнт.

В останні роки «АвтоКрАЗом» створений широкий модельний ряд перспективної техніки КрАЗ, який дозволяє забезпечити імпортозаміщення внутрішнього ринку ефективною компактною спецтехнікою вітчизняного виробництва. Кадровий потенціал, виробничі потужності і відпрацьовані роками технології дозволяють це зробити в необхідних обсягах в різному виконанні, відповідно до вимог споживача.

Назад к другим новостям