03.04.2019

Черговий спеціальний всюдихід КрАЗ-6322 для ЗСУ

На замовлення військових Кременчуцьким автозаводом виготовлена нова «технічка» на базі бортового автомобіля КрАЗ-6322.

«технічка» КрАЗ-6322

Відмінність від аналогічних машин в лінійці - встановлений за кабіною кран-маніпулятор. Всюдихід має стандартну комплектацію. Призначення цього автомобіля - завантаження на платформу і перевезення агрегатів і устаткування, а також буксирування причепів по всіх видах доріг і в умовах бездоріжжя. В кабіні передбачені місця для кріплення особистої зброї водія і пасажирів, встановлена система регулювання тиску в шинах для управління автомобілем в складних умовах непрохідній місцевості.

«технічка» КрАЗ-6322

За кабіною встановлений кран - маніпулятор фірми Palfinger, він має вантажний момент 11,3 тм, максимальний виліт стріли 8,2 м і вантажопідйомність 6680 кг.

«технічка» КрАЗ-6322

Разом з іншою спецтехнікою «Технічка» буде використовуватися військовими. Схожі спецмашини КрАЗ спроектував і виготовляв для повоєнного відродження Іраку майже 15 років тому. Згадаємо, що в 2004 році «АвтоКрАЗ» у важкій конкурентній боротьбі з західноєвропейськими компаніями виграв тендер, оголошений США в рамках післявоєнного відродження цієї країни, на поставку великої партії автомобілів КрАЗ різних моделей. Протягом 2004-2006 років в Іраку було відправлено близько 2200 вантажівок КрАЗ різних моделей на базі КрАЗ-6322, серед яких майже дві сотні авторемонтних майстерень КрАЗ-6322 ПАРМ.

«технічка» КрАЗ-6322

На сьогоднішній день і українські військові наголошують на необхідності поповнення автопарків своїх підрозділів різної спецтехнікою. Особливо не вистачає повнопривідних універсальних майстерень і евакуаторів на колесах, які можуть працювати в умовах повного бездоріжжя. Саме такими вантажівками вважається техніка КрАЗ - проста і найкраща з прохідності серед машин свого класу. На жаль, підприємство не має тієї кількості замовлень для військових, яке здатне виконувати для завантаження виробничих потужностей і трудового колективу, зміцнення обороноздатності країни і розвитку її економіки. КрАЗ чекає замовлень військових.

«технічка» КрАЗ-6322

Назад к другим новостям