17.09.2019

Мобільна миюча установка (УММ) для Єристівського ГЗК

Вже більше року Полтавський ГЗК використовує спецавтомобіль УММ-5к на шасі КрАЗ-5401Н2.

 КрАЗ-5401Н2

Єристівський ГЗК, з огляду на високу результативність функціонування обладнання на базі КрАЗа, призначеного для видалення забруднень будь-якої складності з гірської техніки, отриманих під час експлуатації на запорошених і забруднених об'єктах, замовив аналогічний зразок продукції, вибравши в якості бази КрАЗ-5233НЕ.

 КрАЗ-5401Н2

До складу спецмашини входить шасі КрАЗ-5233НЕ колісної формули 4×4; кабіна капотна, металева, тримісна, сидіння водія типу «пілот» на пневматичній підвісці, є кондиціонер; двигун WP7.300, Євро-5, рядний, 6-циліндровий, з турбонаддувом, потужністю 300 л. с.; КПП - дев'ятирівнева, двухдіапазона; гальмівна система з АБС.

Надбудова на базі шасі - модульна, що складається з поліпропіленової цистерни і задньої надбудови. Для виконання робіт на висоті на даху передбачена робоча платформа. Задній відсік призначений для захисту компонентів установки від впливу погоди і умов кар'єра ЕГОК. Передбачено і дизельний повітряний нагрівач потужністю 3 кВт, для обігріву водних комунікацій і миючого обладнання.

 КрАЗ-5401Н2

За допомогою одного або двох стовбурів високого тиску автономний агрегат дозволяє проводити миття будь-яких поверхонь, також має функцію підігріву води до максимальної температури 94 °С. Насос високого тиску забезпечує максимальну стійкість до корозії і зносу, довгий термін експлуатації в екстремальних умовах. Завдяки високій продуктивності 0,5 л/с, підігріву води до 94 °С і високому тиску 200 бар агрегат справляється навіть з найжорсткішими забрудненнями.

Проводити мийку можуть одночасно два оператори, що зменшує час простою техніки, яка повинна постійно перебувати в експлуатації. За допомогою набору аксесуарів і додаткових подовжують телескопічних насадок, миття можна проводити в важкодоступних місцях. З урахуванням великих габаритів гірської техніки ці насадки допоможуть проводити мийку забруднень на висоті.

Назад к другим новостям