Передпусковий підігрівач КрАЗ-5233НЕ

На автомобілях може встановлюватися підігрівач типу DBW-300, призначений для розігрівання двигуна перед пуском при температурі навколишнього повітря нижче мінус 20ºС і автоматичної підтримки оптимальної температури охолоджуючої рідини в системі охолоджування двигуна і опалювання кабіни водія.

Схема увімкнення підігрівача в систему охолоджування двигуна показана на рисунку 14.

Схема підключення підігрівача в систему охолоджування двигуна КрАЗ-5233НЕ

Рисунок 14 – Схема підключення підігрівача в систему охолоджування двигуна:

1-підігрівач; 2-двигун; 3-фильтр тонкого очищення палива; 4-розширювальний бачок; 5-радіатор системи охолоджування двигуна; 6-злив палива в паливний бак; 7- паливний бачок підігрівача; 8-кран паливний підігрівача; 9-пробка зливу охолоджуючої рідини; 10-циркуляційний насос; 11-пробка для зливу охолоджуючої рідини

I-подача охолоджуючої рідини; II-подача палива

Для увімкнення підігрівача необхідно відкрити кран 8 (рисунок 14) подачі палива, розташований біля паливного бачка підігрівача. Перемістити перемикач 46 (рисунок 5) вліво у бік символу. Після закінчення 15 секунд паливо уприскується в камеру згорання, де відбувається його спалах. Після формування полум'я факела, детектор відключає свічку розжарювання, з вмиканням підігрівача спалахує лампа 47 сигналізації роботи підігрівача. Якщо згорання не відбувається, див. розділ «Несправності» Керівництва з експлуатації підігрівача.

Злив охолоджуючої рідини з системи підігрівача проводиться одночасно при зливі з системи охолоджування двигуна. Отвори для зливу охолоджуючої рідини знаходяться на підігрівачі і на патрубку шланга циркуляційного насоса. Отвори закриті пробками 9 і 11 (рисунок 14). Замість пробок на вимогу замовника можуть встановлюватися крани.