Світломаскувальні пристрої КрАЗ-5233НЕ

На вимогу замовника світлові прилади можуть бути обладнані світломаскувальними пристроями. До них відносяться спеціальні світломаскувальні насадки на фари, передні, задні ліхтарі, повторювачі бічних покажчиків повороту, ліхтар освітлення номерного знаку, а також світломаскувальна вставка плафона освітлення кабіни. Решта всіх зовнішніх світлових приладів, що порушують маскувальний режим автомобіля, повинні бути відімкнені від його електричної мережі.

Світломаскувальна насадка фар забезпечує два режими освітлення: режим маскувального затемнення (МЗ), коли кришка з козирком закрита і закріплена пружинною клямкою, і незатемнений режим (НЗ), коли кришка з козирком відкрита і закріплена у верхньому положенні вушком за фіксатор. У фарах зі світломаскувальними насадками використовується дальнє і ближнє світло.

До автомобіля докладається комплект СМУ-40 в упаковці. Склад комплекту і типи приладів, що входять в нього, а також рекомендації з обладнання ними автомобіля наведені в інструкції «Світломаскувальні пристрої (СМУ-40 і СМУ-41) для вантажних автомобілів що додається до кожного комплекту СМУ.