Правила експлуатації автомобільних шин КрАЗ-5233НЕ

При експлуатації автомобіля необхідно дотримувати наступні правила. Пошкоджені під час експлуатації покришки, камери і обіддя, а також покришки з граничним зносом малюнка протектора повинні бути зняті з автомобіля.

При виявленні інтенсивного або нерівномірного зносу малюнка протектора шин встановити причину зносу і прийняти заходи для його усунення незалежно від термінів проведення технічного обслуговування автомобіля.

Перестановку шин проводити тільки при необхідності. Підставою для перестановки шин можуть служити: нерівномірний або інтенсивний знос малюнка протектора, необхідність правильного підбору шин, установки надійніших шин на передньому мосту автомобіля і інші причини.

Схема перестановки шин автомобіля дана на рисунку 68. Проте перестановку шин з направленим малюнком протектора проводити так, щоб добитися найменшого рівномірного зносу протектора всіх шин незалежно від рекомендованої схеми.

Схема перестановки шин КрАЗ-5233НЕ

Рисунок 68 – Схема перестановки шин

Для попередження передчасного виходу шин з ладу і забезпечення безпеки руху забороняється виїзд з парку автомобіля, шини якого мають:

-невідремонтовані місцеві пошкодження (пробої, порізи, розриви – крізні і некрізні), застряглі в протекторі і боковинах покришок камені, цвяхи, стекла і інші предмети;

-граничний знос малюнка протектора, коли залишкова глибина його по біговій доріжці складає 1 мм (замір проводити на відстані 60 мм від центру бігової доріжки);

-розшарування каркаса, відшаровування протектора і боковини;

-несправні вентилі і золотники;

-недостатній тиск.