Заходи безпеки при консервації і розконсервовуванні КрАЗ-5233НЕ

Персонал, обслуговуючий ділянку консервації, повинен бути обізнаний про ступінь отруйності вживаних речовин, а також про заходи першої допомоги при нещасних випадках.

Робочі, обслуговуючі ванни консервації, повинні бути забезпечені клейонковими або брезентовими фартухами, гумовими рукавичками або рукавицями і пристосуваннями, що запобігають дотику рук до консервуючих матеріалів.

В процесі виробництва робіт з підготовки поверхонь, консервації і розконсервовування автомобіля не дозволяється брати консервовані вироби незахищеними руками; слід користуватися бавовняними рукавичками або рукавицями. Тривала дія олив і мастил на шкіру може викликати її ураження.

Персонал, обслуговуючий ділянку консервації, повинен проходити періодичні медичні огляди.

На ділянці консервації і в приміщенні, де проводяться роботи, забороняється прийом і зберігання їжі.

Після закінчення робіт по консервації і перед кожним прийманням їжі необхідно ретельно мити лице і руки з милом. Забороняється мити руки в миючих розчинах.

Категорично забороняється:

-застосовувати бітумний папір для побутових потреб;

-зберігати інгібітори, їх розчини і бітумний папір у відкритому вигляді;

-допускати до роботи осіб, що мають на шкірі рук, лиця і інших місцях садна, подразнення і інші пошкодження.

Хімікати необхідно зберігати на складі хімічних реактивів в спеціальному закритому посуді з етикетками і видавати тільки особам, відповідальним за приготування розчинів і сумішей.

Ділянка консервації і робочі місця повинні бути обладнані засобами протипожежної безпеки. Куріння, запалення сірників і користування відкритим вогнем на ділянці консервації не допускається.